Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a Cookie-k használatát az ezzel kapcsolatos irányelv értelmében.

Tudta, mi mindenre jó egy kutya villanypásztor?

 

Lehet nem is gondolnánk, de egy kutya villanypásztor rendszer telepítése több, kutyásokat gyakran érintő problémára nyújthat megoldást.

1. Szökős kutya megállítása: az elektromos kerítésrendszer segítségével megakadályozhatjuk a kutya kerítésen történő átmászását, kibújását, megelőzve ezzel a szomszédok rosszalló tekintetét, vagy éppen a gyakori üldözéses jeleneteket a környékben.

2. Kert, gyep, növényvédelem: sajnos a kutya és a szép kert csak nagyon szerencsés esetben összeegyeztethető, ezért gyakran kell az állatokat kirekeszteni bizonyos kertrészekről, hogy a környezet ne legyen belakva (lelakva) pár nap alatt. Tujasorok, kertitavak gyakori célpontjai a kutyáknak, amik nem biztos, hogy jól viselik a fizikai/vegyi terhelést. Ilyen esetekben is jó megoldást kínál egy kutya villanypásztor, mellyel körbekeríthetük a védendő kertrészt. A kutyát egyszer fogja megütni a feszültség - mely érzésre a darázscsípéshez hasonlítható - utána megtanulja, mely részekre nem érdemes menni a kertben.

3. Állagmegóvás: inkább kölyökkutyák esetében gyakori probléma a rágási kár. Kertibútort, kerítést, lábbeliket rongálnak meg játékból. A villanypásztor rendszerrel megóvhatjuk a kutyák számára hozzáférhető értékeinket a kertben és teraszon is. Kerítsünk le egy a kutyák számára kialakított kertrészt, ezzel biztosítva az értékeink épségét. Kutya villanypásztor szettjeink kifejezetten olyan készülékeket tartalmaznak, melyek nem okoznak kárt, sérüléseket az állatokban.

4. Védelem külső betolakodóktól (például a tüzelési időszakban): a kutya villanypásztor rendszer megfelelően telepítve képes távoltartani, az egyértelmű szándékkal érkező idegen kutyákat, a tüzelési időszakban is.

5. Vagyonvédelmi célokat is betölthetnek ezek az eszközök, bár ez a szett kifejezetten kutyákra optimalizált villanypásztor alkatrészekből áll.

 

Ha szeretne többet megtudni a kutya villanypásztor telepítésével kapcsolatban, nézze meg erről készült videónkat is: KATTINTSON IDE A VIDEÓ MEGTEKINTÉSÉHEZ